By Farr
Historien om By Farr tog sin början i mitten av 70-talet när den nyexaminerade önologen Gary Farr reste till Frankrike för att vidareutbilda sig och studera vinmakning i vinets hemland. Efter mindre lyckade besök i Bordeaux, Alsace och Norra Rhône-dalen fann han äntligen sin plats i Bourgogne. Gary fascinerades av vinernas elegans och djup, men mest av ambitionen att göra viner som speglar sin växtplats. Gary tog anställning på bl.a. Roumier och Dujac innan han sökte sig vidare till Calera i Kalifornien. Full av inspiration och nya kunskaper återvände Gary till Australien och hjälpte till att grunda Bannockburn Vineyards strax utanför Geelong i Victoria. Under sin tid på Bannockburn Vineyards lyckades Gary lokalisera en perfekt gård att starta sitt eget vineri på. 1994 köpte han vad som kom att bli By Farr och planterade sina första rankor på tidigare obrukad betesmark. De geologiska och klimatologiska förutsättningarna var absolut perfekta för att producera Australiens bästa pinot noir. Idag drivs egendomen av Garys son Nick som är utbildad geolog men som saknar fullständig önologutbildning. Det speglar sig i hans vinfilosofi där det snarare handlar om att producera viner som på bästa möjliga sätt speglar sin växtplats. Efter praktisk utbildning hos Rosemount, Calera, Cristom, Au Bon Climat och Domaine Dujac återvände Nick till Bannockburn 2001. Innan han fick ansluta till By Farr arrenderade Gary en bit land till Nick att producera sitt eget varumärke, Farr Rising. Utöver vinerna från By Farr är Nick involverad i Domaine Dujac där han hjälpt till de senaste årgångarna. 2009 tog Nick över vinmakningen för By Farr.
By Farr Viognier
By Farr Chardonnay
By Farr GC Chardonnay
Farr Rising Gamay
By Farr Shiraz
By Farr Farrside Pinot Noir
By Farr Sangreal Pinot Noir
By Farr Tout Pres Pinot Noir
By Farr RP Pinot Noir
Partners
Adega Algueira | Alegre Valgañon | Alzinger | Artadi | August Kesseler | Battenfeld Spanier | B-Vintners | Bisol | Ballot-Millot | Billecart-Salmon | Bruno Rocca| Bila-Haut | Bouchard Père & Fils | By Farr | Ca’Marcanda | Can Sumoi | Cape Wine Company | Château Changyu Moser XV | Cossart Gordon | Cuvage | Diel | Domaines Barons de Rothchild Lafite | Domaine Belleville | Dunn Vineyards | Gaja | Giant Steps | Grand Tokaj | Gravelly Ford | Grégoire Hoppenot | Grosset | Gölles | Hajszan Neumann| Heinrich | Henriot | Hugel | IDDA | LAS Vino | Loimer | M.Chapoutier | Maison Trenel | Michele Chiarlo | Monteraponi | Mas de Serral| Pascal Jolivet | Les Parcellaires de Saulx | Pfitcher | Pierre Gaillard | Pieropan | Pieve Santa Restituta | Poderi dal Nespoli | Pol Cochet | Prorietá Sperino | Quinta de Santiago | Raats Family Wines |Raventòs i Blanc | Red Newt Cellars | The Sadie Family Wines | Sattlerhof | Scarpa | Schwarz | Sean Minor | Shea Wine Cellars | Storm Wines | Tentuta di Biserno | Terroir Sense Fronteres | TinPot Hut | Tooth & Nail | Wieninger | Willunga 100 | William Fèvre | Williams Selyem | 4 Kilos