Gaja
Angelo Gaja är tveklöst Italiens mest kända och dynamiska vinpersonlighet. Hans viner har skördat större framgångar och fått fler utmärkelser än något annat italienskt vinhus. Gaja har haft en framträdande roll i moderniseringen av Piemonte genom införandet av allt från temperaturkontrollerade rostfria jäskärl, kortare macerationer och jäsningar och de mindre franska barriquerna möttes först av stor skepsis. De stora och viktigaste förändringarna skedde i vingårdarna. Angelo började plantera med högre densitet, introducerade ”green harvest”, skördade aningen senare, allt för att producera bättre och mer koncentrerad frukt. Bättre frukt innebar även mer tanniner, vilket i sin tur krävde mer syre under vinifieringen. Valet av storlek på fat handlar mer om att tämja druvan Nebbiolos naturligt tuffa tanniner än att krydda vinet med ek. Vinerna lagras endast på franska fat under de första tolv månader, andelen ny ek begränsas till omkring 20%, därefter slutlagras vinet på större neutrala ekliggare under ytterligare minst tolv månader.
Gaja Rossj-Bass
Gaja Alteni di Brassica
Gaja Gaia & Rey
Gaja Dagromis Barolo
Gaja Conteisa Barolo
Gaja Sperss Barolo
Gaja Barbaresco DOCG
Gaja Barbaresco Costa Russi
Gaja Barbaresco Sorì Tildin
Gaja Barbaresco Sorì San Lorenzo
Partners
Adega Algueira | Alegre Valgañon | Alzinger | Artadi | August Kesseler | Battenfeld Spanier | B-Vintners | Bisol | Ballot-Millot | Billecart-Salmon | Bruno Rocca| Bila-Haut | Bouchard Père & Fils | By Farr | Ca’Marcanda | Can Sumoi | Cape Wine Company | Château Changyu Moser XV | Cossart Gordon | Cuvage | Diel | Domaines Barons de Rothchild Lafite | Domaine Belleville | Dunn Vineyards | Gaja | Giant Steps | Grand Tokaj | Gravelly Ford | Grégoire Hoppenot | Grosset | Gölles | Hajszan Neumann| Heinrich | Henriot | Hugel | IDDA | LAS Vino | Loimer | M.Chapoutier | Maison Trenel | Michele Chiarlo | Monteraponi | Mas de Serral| Pascal Jolivet | Les Parcellaires de Saulx | Pfitcher | Pierre Gaillard | Pieropan | Pieve Santa Restituta | Poderi dal Nespoli | Pol Cochet | Prorietá Sperino | Quinta de Santiago | Raats Family Wines |Raventòs i Blanc | Red Newt Cellars | The Sadie Family Wines | Sattlerhof | Scarpa | Schwarz | Sean Minor | Shea Wine Cellars | Storm Wines | Tentuta di Biserno | Terroir Sense Fronteres | TinPot Hut | Tooth & Nail | Wieninger | Willunga 100 | William Fèvre | Williams Selyem | 4 Kilos