The Sadie Family Wines

Den frispråkige och konstnärliga Eben Sadie har tjänat sitt eget rykte i vinvärlden och han beskrivs som allt ifrån en enfant-terrible till en nationalskatt. Eben insisterar på att ”no man is an appellation” medan han själv definierar den största regionen i Sydafrika, Swartland. Regionen Swartland har en definierad och skiftande terroir som påverkas av de tre bergen Paardeberg, Piquetberg och Riebeek Mountain. Bergen ger jorden unika fickor av granit, skiffer, sandsten och kvarts, länge trodde man att marken var bättre lämpad till vete och grödor snarare än vinrankor. Med en så intressant terroir tror Eben på “place above progress” och använder därför endast traditionella tekniker och utrustning. Alla druvor skördas för hand, sorteras och pressas i en liten traditionell korgpress eller fotstampas. Eben motsätter sig till att använda trä vid vintillverkning vilket leder till att han huvudsakligen arbetar med lera, betong och foudre med tjock, gammal ek som bevarar friskheten i vinet utan att ge det toner av ek.

The Sadie Family Wines Skurfberg

The Sadie Family Wines Kokerboom

The Sadie Family Wines Mev Kirsten

The Sadie Family Wines Palladius

The Sadie Family Wines Pofadder

The Sadie Family Wines Skerpioen

The Sadie Family Wines Soldaat

The Sadie Family Wines Treinspoor

The Sadie Family Wines T’voetpad

The Sadie Family Wines Columella

 

Partners