Farrside by Farr

Färg: Rubinröd.

Doft: Stor, djupt fruktig doft med druvtypiska inslag av skogshallon, jordgubbar, viol, fat och kryddor.

Smak: Inslag av skogshallon, körsbär, jordgubbar, viol och fat. Vinet är ungdomligt fruktig med mjuka tanniner och frisk syra.

Privatimport

Ladda ned produktblad
Artikelnr: 7613701 Kategori:

Beskrivning

By Farr

By Farr är tveklöst en av Australiens mest ”hypade” producenter för tillfället. Lovorden för de senaste årgångarna har duggat tätt och vinerna säljer slut innan release. Vi lyckades få en liten allokering av det senaste släppet, det kanske mest uppskrivna någonsin från, By Farr.

”None of our wines are main stream, they are our expressions of our vineyard, our earth/our tiny piece of dirt and what we like to drink. That’s what we promise to deliver.”

By Farrs viner är kompromisslösa men kanske inte för sin kraft utan snarare för sin elegans. Geelong är beläget ca 100 km sydväst om Melbourne och är ett utpräglat svalklimat med tempererade dagar och svala nätter. Frukten kommer uteslutande från egna vingårdar och alla viner är vingårdsbetecknade endruvsviner. Jordmånen består av porös röd lerjord över kalksten, samtliga vingårdar är planterade i nord-nordöst läge.

När pappa, Gary och sonen, Nick Farr inte är upptagna med de egna vinerna så ”säsongar” de på Domaine Dujac i Morey-Saint-Denis.


Övrig information
Alkoholhalt

12,5%

Förpackning

750ml

Årgång

2012

Jordmån

Limesten, Vulkanjord

Druvsammansättning

Pinot Noir